גלולות מינס

שאלה פרטית. אם אפשר לא לפרסם. שלום, רציתי לשאול בבקשה, אני חודשיים לאחר לידה לפני חודש התחלתי ליטול גלולות "סרזט" למניעה. ודיממתי במשך שבועיים וחצי. (מסתבר בגלל שהפסקתי להניק) הפסקתי לקחת אותם שלשום ומיד הפסיק לי הדימום. עשיתי אתמול מוך דחוק ואני מתחילה שבעה נקיים. הרופאה הביאה לי כדורים משולבים שנקראים "מינס" כתוב שצריך לקחת את הגלולה הראשונה ביום שמתחילה לי ווסת. כרגע אני בימים נקיים סוף סוף. מה לעשות?? לחכות שאקבל מחזור ואז להתחיל עם הגלולות הללו? במה אשתמש עד אז? בנרות אני לא יכולה כי אני לא מניקה בכלל וזה 60% יעיל. תודה רבה
אורלי ואבישי מלכיאל
לשואלת היקרה שלום ומזל טוב. השמטנו פרטים מזהים מהשאלה ואנו מפרסמים תשובה עקרונית ללא יכולת זיהוי. ראשית, הדימום מהסרזט אינו קשור דווקא לכך שהפסקת להניק. נשים רבות מדממות עם סרזט והדבר נובע מכך שמדובר בגלולה המכילה פרוגסטרון בלבד. תוכלי לקרוא על כך קצת יותר בקישור הבא: http://wp.me/s3i66l-cerazete שנית, אפשר להתחיל גלולות גם לא ביום הראשון של המחזור. הבעיה היא שבמצב כזה אינך מוגנת מיד אלא כעבור כשבועיים של נטילה. בנוסף, לעתים הדבר כרוך בסיכון יתר לדימום לא סדיר. בכל מקרה אם התחלת כעת שבעה נקיים הגלולות לא יגנו עליך בתוך פחות משבוע עד הטבילה ולכן אולי אכן כדאי לחכות עם הגלולות למחזור הבא. לגבי יעילות הנרות - הם אומנם פחות יעילים מגלולות אבל 60% זו קצת הגזמה. מדובר על יעילות במניעת הריון שבין 80-85%. תוכלי גם לשלב זאת למשל עם בדיקת זמן הביוץ ודחיית היחסים ליומיים אחריו וכך להשיג אחוזי מניעה טובים למדי עד למחזור הבא בו תוכלי להתחיל בלקיחת הגלולות. הערה אחרונה: אנו מכבדים את המלצת הרופאה ואיננו מכירים לפרטי פרטים את הרקע הרפואי שלך. יחד עם זאת מינס היא גלולה בעלת מינון אסטרוגן נמוך. משמעות הדבר היא שקיים סיכון להכתמות עם הגלולה, בפרט לאחר הפסקת הנקה ושימוש בסרזט. אנו מקווים כמובן שזה לא יקרה, אבל כדאי להתייעץ שוב עם הרופאה שלך ולוודא עמה שהיא מודעת להשלכות של דימומים לא סדירים והכתמות עליך כאשה דתייה. יכל להיות ששווה לשקול התחלה עם גלולה בעלת מינון אסטרוגן מעט יותר גבוה. בהצלחה רבה, ושוב מזל טוב אורלי ואבישי מלכיאל רפואה זוגית www.aom.co.il